Güvenle İkinci El Araç Satın Almak İçin 9 Akıllıca Öner

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Hayallerinizdeki arabaya sahip olmak için ilk araştırmaları yaptınız, belli bir bütçe ayırdınız, peki sırada ne var? Bir anlaşmaya varmak için güvenilir bir satıcı bulmak ve gerçekten ihtiyacınızı karşılayacak aracı bulmak. Günümüzde ikinci el araç satışına dair yapılan düzenlemeler, sektörü daha güvenli hale getirse de alıcının dikkatli olması gerekiyor.
 
Bu yüzden bir ikinci el araç satın almak için sözleşmeye imza atmadan önce yapmanız gerekenlerden bahsedeceğiz.
 

Ödevinizi yapın:

 
Satın almak istediğiniz aracın sorunlara eğilmediğinden ve satın almak istediğiniz kesin araç için makul bir fiyatı olduğundan emin olmak için yorumları ve çevrimiçi forumları okuyun.
 

Arkaplan araştırması:

 
İkinci el aracı güvenilir bir satıcıdan satın almak büyük bir kazanç olacak. Bunun yanı sıra olası sorunlara karşı, ikinci el araçla ilgili verilen bilgilerden emin olmak için gereken çok sayıda soru sorun.
 

Seçenekleri görün:

 
Karşılaştığınız ilk beğendiğiniz aracı satın almayın. Benzer otomobilleri görmek ve test etmek için diğer galerileri veya satıcıları ziyaret edin.
 

Kilometreyi kontrol edin:

 
Yüksek kilometreli arabalar genellikle daha yüksek bakım maliyetlerine sebep olur ve masraflı onarımlara daha yatkındırlar. Kısa vadede bir tasarruf gibi görünse de, uzun vadeli maliyetler çok pahalıya mal olabilir.
 

Kaza ve değişen raporu:

 
Aracınızın kazalı ya da değişenli olup olmadığını artık kolayca öğrenebilirsiniz. Satın almayı planladığınız aracın plakasını yazarak tüm operatörler için 5664’e göndermeniz yeterli olur. Yapılan her bir sorgulama 7 TL olarak fiyatlandırılır. Hasar Geçmişi Sorgulama hizmetiyle sunulan hasar bilgileri, 2003 yılından itibaren sigorta şirketleri tarafından yapılan kasko ve trafik sigortası hasar ödemeleri ile sınırlıdır. Tutanak sorgulama hizmetinde ise trafik kazasına karışanların kendi aralarında tuttuğu Kaza Tespit Tutanağı (KTT) bilgileri esas alınır.
 
Aracın değişen parçası olup olmadığını öğrenmek içinse PARCA yazıp bir boşluk bırakarak aracın plakasını yazıp 5664’e göndermeniz yeterlidir. Aracın plakası değişmiş olsa bile sorgulama eski bilgileri de kapsar.
 

Sızıntıları kontrol edin:

 
Bir arabadan sızan yağ ve diğer sıvılar, bakım gerektirdiğini veya hasarlı olduğunu gösterir. Aracın altını ve motor bölmesini sızıntılara karşı kontrol ettiğinizden emin olun.
 

Lastikleri kontrol edin:

 
Aşınmış lastikler, kötü tekerlek kötü rot balans ayarı anlamına gelebilir. Bu tür sorunlar süspansiyon sisteminde sorunlara yol açmış olabilir. Mutlaka bunları kontrol edin.
 

Kabin kontrolü:

 
İç panellerde ve koltuk kumaşında bulunan kesik, çatlak ve yırtıklara dikkat edin. Aracın yaşı ile uyumlu olan normal aşınma ve yıpranma kabul edilebilir, ancak çatlamış bir gösterge paneli veya bozuk panel, daha büyük bir problemin işaretçisi olabilir.
 

Aracın çalıştırılması ve test edilmesi:

 
İyi bakılmış bir aracın sorunsuz çalışıp çalışmadığı konusunda herhangi bir sorun yaşanmamalıdır. Sürüşün akıcı olması gerekir. Bu dişli sorunları, titreşimler, fren sesleri, dönüş sesleri olmaması anlamına gelir. Aracın farklı zeminlerde ve farklı trafik koşullarında uygun bir test sürüşü için kullanılması şiddetle tavsiye edilir.