Güneşli Havada Araç Sürerken Bunlara Dikkat

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Havaların ısınmasıyla sürücüler, kışın unutturduğu bir sürüş ortamına geçti. Güzel havalarda araç sürmenin keyfi benzersiz olsa da, güneşin etkisiyle yolda bazı tehlikeler ortaya çıkabilir. Bu tehlikelerin farkında olmak, güvenli sürüş için yapılacak en önemli şeylerin başında geliyor.
 
Güneşin doğuşundan sonra ve gün batımından hemen önce, güneşin açısı güneş ışınlarının doğrudan sürücünün gözüne gelmesine sebep olabilir. Gözü kamaşan sürücülerin hem kendileri hem de trafikteki diğer kişileri tehlikeye atmamak için belli başlı şeylere dikkat etmesi gerekir. Çünkü doğrudan göze isabet eden güneş ışınları, yolun takibini zorlaştırır.
 
Peki, sürücüler kendilerini ve diğerlerini korumak için neler yapabilir? Özellikle güneş tam karşıdan geldiğinde güvenli sürüş nasıl mümkün olabilir?
 

Takip mesafesini arttırın

 
Güneş gözlüğü takmak, güneşli havada güvenli sürüşün en önemli basamağıdır. Parlamayı azaltacak ve gözünüzü rahatlatacak polarize gözlüklerle direksiyona geçtiğinizde ise dikkat etmeniz gereken bir diğer şey takip mesafesi. Çünkü güneş tam karşınızdayken trafikte gerçekleşen ani olaylara her zamanki hızınızda tepki veremeyebilirsiniz. Bu nedenle önünüzdeki arabayla takip mesafenizi normalden biraz daha fazla bırakın.
 
Yolu görmekte zorlandığınız zamanlarda, yol çizgilerine odaklanmaya çalışın. Uzun süre olmamak şartıyla, yol çizgilerine uygun ve uzun takip mesafeli şekilde hızınızı düşürerek yola devam edebilirsiniz.
 

Asla acele etmeyin

 
Karşınızda gözünüze giren parlak bir güneş varken, yolda asla acele etmeye çalışmayın. Yavaş sürmeye özen gösterin, böylece diğer araçların ve olup bitenin daha fazla farkına varabilirsiniz. Varış noktanıza planladığınızdan daha geç ulaşsanız da güvende olmak her şeyden daha önemli.
 
Hızın yanı sıra etrafta dikkatinizi dağıtabilecek eşyalar, ışığı yansıtacak materyaller olmadığından emin olun. Halihazırda gözünüzü yoran ve dikkatinizi dağıtan pırıl pırıl güneş varken, dikkatinizin daha fazla dağılmasına izin vermeyin.
 
Gördüğümüz gibi, güneşli havada araç sürerken dikkat etmemiz gereken pek çok şey var. Ancak bunların ötesinde, yola çıkmadan önce en doğru zaman planını yapmak ve mümkünse güneşin karşınızda olmayacağı saatlerde yolda olmak en doğru karar. Böylece yaz ya da kış fark etmeksiniz güneşin yaratacağı risklerden tamamen kurtulmuş olursunuz.