En Çok Satan İkinci El Peugeot Modellerinin Özellikler

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Otomotiv endüstrisinin önde gelenlerinden Fransız şirketlerinden Peugeot’nun piyasaya sürdüğü araçlar, ikinci el olarak da kolaylıkla alıcı buluyor. İkinci el araç almak isteyen sürücüler tarafından en çok tercih edilen modeller ise Peugeot 308, Peugeot 508 ve Peugeot 5008. Fiyat performans oranı olarak oldukça beğenilen bu üç modelin bazı özelliklerini derledik.

Peugeot 308

Hatchpack tipi, dört silindirli, beş kapılı bir modeldir. 1320 kilogramlık ağırlığıyla segmentindeki en hafif araçlardandır. Motor hacmi 1560 santimetreküptür. Maksimum hızı ise genellikle 190 km/saattir. Dar olan arka koltuk diz mesafesine karşın geniş bagaj hacmi de modelin çok tercih edilmesinin nedenlerinden. İç dizaynı da sade ve şık.

Temel fonksiyonların neredeyse tümü aracın önkonsolunda bulunan dijital ekrandan kontrol edilebiliyor. Modelin vites geçişleri yumuşak, iyi bir ses yalıtımına sahip. Hafifliğine rağmen yol tutuşuyla beğenilen Peugeot 308,  2014’te “Yılın Otomobili” seçilmiştir.

Peugeot 508

İlk olarak 2011’de piyasaya sürülen Peugeot 508, D segmentindeki sedan modeller içerisinde en çok tercih edilenlerdendir. Dört silindirli dört kapılıdır. Motor hacmi 1560 santimetreküptür. Motorun kısa aralıklarla durup çalışmasına olanak tanıyan start&stop özelliğine sahiptir. 1.6 e-HDi motoru sayesinde Peugeot 508’in yakıt tasarrufu üst düzeydedir.

Zaten tercih edilmesinin öncelikli nedenlerinden biri yakıt tasarruflu ve düşük karbon emisyonlu bir araç olmasıdır. EAT6 şanzımanlarında bulunan Quickshift teknolojisi ise viteslerin son derece hızlı geçmesini sağlar. İç hacmi oldukça geniştir. Çevre dostu Peugeot 508, tasarruflu ve konforlu bir sürüş için tercih edilebilir.

Peugeot 5008

Peugeot’nun en çok dikkat çeken modellerinden olan 5008, beş kapılı ve dört silindirlidir. Motor hacmi 1560 santimetreküptür. Modelin öne çıkan yanlarından biri MPV(multi purpose vehicle) özelliğidir. MPV segmentindeki bu model konforlu bir iç tasarıma sahiptir. Ön koltuk kafalıklarında LCD panelleri özellikle çocuklar için keyifli bir yenilik.

Gerektiğinde açılabilecek ekstra iki koltukla kapasitesi yedi koltuğa kadar çıkabilir. Head up display(baş üstü gösterge) özelliği sürücü ekranını destekleyerek bilgileri ön cama yansıtır. Peugeot 5008 de start&stop özelliğine sahiptir. MPV segmentinde olmasına rağmen yakıt tüketiminin düşük olması ve kullanışlı geniş boyutuyla aile aracı olarak tercih ediliyor.