En Çok Satan 7 Farklı 2. El Araç Model

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

İkinci el araç fiyatlarının birinci el araç fiyatlarına nazaran daha düşük rakamlarda seyretmesi, ikinci el araçların alım satım değer kaybının daha az olması, ikinci el araç ödeme alternatiflerinin çeşitliliği; araç satın almayı düşünenleri ikinci el otomobillere yönelten en önemli faktörler olarak karşımıza çıkıyor.
 
Ülkemizde son yıllarda giderek büyüyen 2. el araç pazarı tüketicilere birden çok alternatif sunarken; özellikle düşük bütçe ile araç sahibi olma hayali kuranlar, 2. el araç piyasasında hemen hemen diledikleri tüm model ve markaları kolaylıkla bulabiliyor.
 
Peki; ülkemizde hangi model ve marka araçlar daha çok satılıyor? İşte; ülkemizde en çok satan 2. el araç markaları:
 

7 - Ford Focus Sedan 1.6 TDCI Trend X Dizel Manuel

 

4 silindir hacmi bulunan, 1560 cc’lik motor kapasitesi ile ön plana çıkan bu model; şehir içi ve şehir dışı başarılı yakıt performansı ve 53 litrelik depo hacmi ile 2017 yılının en çok satanları listesinde ilk sıralarda yer alıyor.
 

6 - Volkswagen Passat Sedan 1.6 TDI BMT Comfortline Dizel Otomatik


Yüksek emisyon gücü, 66 litrelik yakıt kapasitesi ve otomatik şanzıman türü ile markanın en beğenilen modellerinden biri olan Passat Sedan 1.6; ikinci el araç piyasasının kapış kapış satın alınları listesinin bir diğer üyesi olma özelliği taşıyor.
 

5 - Ford Fiesta Hatchback 1.4 TDCI Comfort Dizel Manuel

 

B segmenti araçlar arasında az yakan ve yüksek yol tutuşlu alternatifler arasında gelen For Fiesta Hatchback 1.4 TDCI Comfort da en çok satan 2. el araçlar listemizde yer alıyor. Ancak bu modeli alacaksanız büyük bir bagajla karşılaşmayacağınızı bilmeniz gerekiyor.


4 - Fiat Fiorino Combi 1.3 Multijet Emotion Dizel Manuel

 

İçten yanmalı motor tipi, 75 hp beygir gücü, 1248 cc silindir hacmi ile mini ticari araç kategorisinde yer alan bu model; 2018 yılının en beğenilenleri arasında yer alıyor. Geniş bagak arayanlar için bu model düşünülmesi gereken bir seçenek. 


3 - Volkswagen CC Coupe 1.4 TSI Benzin Otomatik


İkinci el araç pazarında enellikle dizel araçlar tercih edilse, Volkswagenin benzinli aracı en çok satanlar listesine girmeyi başarıyor. Uzun ve geniş bir model olarak son derece sportif bir görünüme sahip araç, 1.4 TSI motorun çift beslemeli 160 hplik versiyonuyla da dikkat çekiyor.
 

2 - Dacia Sandero Hatchback 1.5 DCI Stepway Dizel Manuel


Dacia Sandero modelinin SUV versiyonu olan Dacia Sandero Stepway, özellikle yenilenen tasarımıyla çok tercih ediliyor. Yerden yüksek araç kullanmayı seviyorsanız, modern, sportif görünümlü Dacia Sandero Stepway’i keyifle kullanabilirsiniz.
 

1 - Peugeot 5008 1.6 e-HDi Allure Start-Stop ETG6

 

İkinci el araç alıcısını pişman etmeyen modellerden biri de Peugeot 5008, donanım, performans, yakıt, yol tutuş gibi başlıca testlerden başarıyla geçiyor. Geniş bagajı ve yüksekliğiyle kullananlardan tam not alan Peugeot 5008, hız sabitlemede ayrıca büyük bir kolaylık, start stop olması şehir içinde ışıklarda beklerken ayrıca yakıt yönünden tasarruf sağlıyor. 
 

İkinci El Araç Alırken Nelere Dikkat Etmeli?


İkinci el araç satın alırken; öncelikle bütçenizi göz önünde bulundurmalı, sigortalar, devir işlemleri, araç vergileri derken masrafınızın sadece araç fiyatı ile sınırlı kalmayacağını unutmamalısınız.

İhtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi tam anlamıyla karşılayan, uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz bir araç seçmek adına; satın alacağınız aracın özellikleri, sahip olduğu donanımlar ile ilgili geniş çaplı bir araştırma yapmalısınız.
 
Araç satın alırken; araçta hangi olası sorunlar ile karşılaşabileceğinizi tespit etmek için gündüz vakti test sürüşüne çıkmayı ihmal etmemelisiniz.
 
Araç satın almaya giderken, yanınızda bir araç ustası götürebilir; aracın genel durumu ile ilgili ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.