Düzenli Araç Bakımı Neden Önemli

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Sıfır ya da ikinci el fark etmeksizin tüm araçlar için düzenli araç bakımı, aracın uzun süre yüksek performans göstermesini sağlar. Hepimiz aracımızın temiz ve sorunsuz olmasını isteriz. Araç özenle kullanılır ve düzenli bakımı yapılırsa yıllara meydan okuyarak yeni gibi kalabilir.
 

Düzenli araç bakımı neleri kapsar?

 
Düzenli olarak aracımıza bakım yapmak getirisiyle kıyaslandığında çok kolay. Düzenli araç bakımının en temel parçası motor yağı ve filtre değişimidir. Bir diğer basit ve çok önemli şey ise lastik rotasyonu. Bunun dışında 20 bin bakımı, aracın ömrünü uzatmak için olmazsa olmaz.
 
20 bin bakımı sırasında motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, yakıt filtresi değiştirilir. Frenlere bakım yapılır ve farlar ayarlanır. Soğutma suyu, ön takımlar, lastiklerin hava basıncı ve dişi, şase ve kaporta kontrol edilir. Kısacası aracınız baştan sona bir check-uptan geçer.
 
Düzenli bakımlar ile gerekli durumlarda sorun yaşamadan önce müdahale edilerek arıza veya kaza durumunda harcayacağınız paradan çok daha düşük fiyata aracınızın onarımı sağlanır. Böylece hem can hem mal güvenliğiniz koruma altına alınır.
 

Aracınıza iyi bakın

 
İkinci el araç satmak istediğiniz zaman bakımlı ve hasarsız araçlar her zaman için daha çok rağbet görür. Üstelik bu bakım aracınızın değerinin yüksek olması anlamına da gelir.
 
Sadece ikinci el araç satarken değil, ikinci el araç satın almak isterseniz de bakımı yapılmış araçları tercih etmeniz gerekir. Test sürüşü sırasında tüm detaylara dikkat edin. Bu konuda size rehberlik etmesi için “İkinci El Araç Satın Alırken Test Sürüşü Size Hangi Bilgileri Sunar?” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.
 
Ayrıca bu işin uzmanları, aracı incelediği zaman size en doğru bilgiyi verecektir. Yetkili firmalardan ikinci el araç alışverişi yaptığınız zaman, satın almayı planladığınız araçla ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. İstediğiniz bir bilgiye dair belirsiz cevaplar alıyorsanız, işlemi tamamlamadan önce bir kez daha düşünmenizi öneririz.
 
Mepa İkinci El, satışa sunduğu ikinci el araçları yaş ve kilometresine göre PLUS ve CLASSIC garanti içerikleriyle güvence altına alır. Böylece araçla ilgili verdiği tüm bilgilerin doğruluğunu resmiyete dökerek güven sağlar.