Düz Vites Mi Otomatik Vites Mi

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Yeni bir araba alacaksınız, ya da ehliyet almak istiyorsunuz hangi vites daha rahat, daha kolay gibi seçenekler sürekli karşınıza çıkar durur. Vites şanzıman sisteminin farklı olması bu iki araç tipini birbirinden ayrıştıran temel özelliktir. Düz viteste sürücü vitesi manuel olarak değiştirirken, otomatik viteste araç hız ve motor devri arasında "otomatik" olarak bağlantı kurarak kendisi karar verir.
 
8 maddede otomatik ve düz vites arasındaki farkları keşfederek düz vites mi otomatik vites mi diye düşünmeye son verebilir, kendi tercihinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.
 
  • Otomatik viteste arabada sürekli kontrole sahip teknik bir beceriniz olması aranmaz. Bu yüzden sürüş için daha kolay ve pratik bir seçimdir otomatik vitesli araçlar.
 
  • Düz vites araçlar daha hızlı devir alırlar bu da daha kaliteli bir sürüş sağlar. Ancak sürücünün tecrübesine bağlı olarak bu sonuç değişmektedir.
 
  • Otomatik vites sistemi teknik olarak daha pahalı parçalardan oluştuğu için düz yani manuel vitese göre pek de bütçe dostu bir seçim değildir. Ayrıca düz vites araçların otomatik vitese sahip otomobillere göre parçaları daha ucuzdur.
 
  • Tedirginlik, heyecan, kaygı gibi durumlarla karşılaşan sürücüler için manuel araç kullanımı zorlayıcı olabilir. Bu da arabada iyi bir sürüş performansı sunmanıza engel olabilmektedir. Bu konuda otomatik vitesli araçlar bu tür problemler yaşayan sürücüler için daha rahat bir ortam sunacağından, sürücü araçta iyi bir hakimiyet sağlar.
 
  • Manuel vitesli araçlarda sürekli vites değişimi ile debriyaj kullanımını kavrama hali vardır, bu da özellikle trafik içerisinde strese sebep olabilir. Bu durumlarda otomatik vites trafikte daha konforludur.
 
  • Araç hakimiyetini daha çok hissedeceğiniz için düz vitesli arabalarda sürüşe daha çok odaklanarak daha etkili ve güvenli bir sürüş gerçekleştirilir.
 
  • Dizel olmayan otomatik vitesli arabalar daha çok yakıt tüketirken manuel vitesler bu konuda daha kullanışlı bir performans sunmaktadır.
 
  • Düz, yani manuel vitesli araçlar daha hızlı devir alırlar. Gelişen teknoloji ile yeni model otomatik vitesli araçlar da bu hıza yetişmekte olsalar da hala hali hazırda pek çok düz vites araçta vites değişimi daha hızlıdır. Manuel vites arabaların bu özelliği sayesinde motordan daha güçlü bir performans elde edilir. Özellikle araba kullanmayı seven sürücüler için manuel ayrı bir hobidir.