Döviz Kurundaki Artış İkinci El Araç Fiyatlarını Etkiler Mi

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Döviz kurundaki dalgalanmaların etkilediği sektörlerin başında otomobil sektörü geliyor. Dövizdeki artışa tüketicilerin alım gücünün düşmesi de eklenince sıfır araç piyasasındaki fiyat artışı dikkat çekici boyutlara ulaşıyor. Bu durum tüketicileri ikinci el araç satın almaya teşvik ediyor.

Haksız KDV düzenlemesinin değiştirilmesi ve ikinci el araç satımı için gereken standartların yenilenmesi de ikinci el araç sektörüne talebi artırdı. Sektördeki hareketlilik ikinci el araç almak isteyenler için avantajlı bir durum sunuyor.


İkinci el araç sektörü döviz artışına karşı dayanıklı


Otomobil sektöründeki fiyat artışı göz önünde tutulunca ikinci el araç piyasasındaki durum araç sahibi olmak isteyenler için çekiciliğini koruyor. Genel fiyat artışının yarattığı baskı ikinci el otomobil satıcılarını zorluyor olsa da döviz artışı ikinci el araç fiyatlarını sıfır araç fiyatları oranında etkilemedi. Sektörün önde gelenleri, ikinci el araç piyasasının döviz kurundaki dalgalanmalara karşı dayanıklılığını koruduğunu belirtiyorlar.

Bunun yanında markaların döviz kurundaki artışı takip ederek otomobil fiyatlarını yukarı çekmesi ikinci el araç piyasasına talebi de artırıyor. Bu talebe karşılık veren ikinci el otomobil satıcıları, ticaretteki canlanmayı korumak için tüketicilere avantajlı fırsatlar sunmaya çaba sarf ediyorlar.


İkinci el araç almanın tam sırası


Bunun yanında ikinci el araç sektöründeki bu görece iyimser tablonun ne kadar devam edebileceği konusunda şüpheler var. Dolar ve avrodaki artış şu ana dek ikinci el araç sektörüne büyük bir zarar vermedi. Gelgelelim, ikinci el araç satıcılarının fiyat artışını ne kadar daha engelleyebileceklerini kestirmek zor görünüyor.

Sektörü yakından izleyenler, ikinci el araç satıcılarının döviz artışına direnmekte zorlanmaya başlayabileceklerini belirtiyorlar. Bu durumda şu ana dek radikal bir değişiklik gözlenmeyen fiyatlarda artış gerçekleşebilir. Araç ihtiyacındaki tüketiciler henüz böyle bir artış gerçekleşmemişken ikinci el araç sektöründeki avantajdan yararlanmanın yollarını aramalılar.

Hem bütçelerini sarsmadan hem de döviz artışından etkilenmeden araç sahibi olmak isteyenler için ikinci el araç sektörü cazibesini korumayı sürdürüyor. Tüketicilerin artan otomobil fiyatlarından ötürü yılgınlığa düşmeyip vakit kaybetmeden ikinci el araç araştırmasına başlamalarında fayda var.