Bir Yaşındaki İkinci El Araçlar Sıfır Araçlardan Çok Daha Uygu

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Araç satın almak söz konusu olduğunda, karşınıza çok sayıda seçenek çıkar. Yapmanız gereken kendi koşullarınıza en uygun olan araca karar vermektir. Aslına bakarsanız bu önemli miktarda harcama yapacağınız ve büyük bir ihtiyacınızı gidereceğiniz bir karar. Bu nedenle karar verirken bir yaşındaki ikinci el araçlar ile sıfır araçları mutlaka karşılaştırmanızı öneririz.
 
Sıfır araçlar şaşılacak kadar büyük bir hızla değer kaybeder. İlk sürüşünüzü yaptığınız anda araç amortismana geçer. Çünkü, büyük olasılıkla satın alma aşamasında geri ödenmeyecek masraflar yapmış olursunuz.
 
Tüketici raporları, çoğu aracın ilk üç yılda %47 değer kaybettiğini ortaya koyuyor. Bu değer kaybı ikinci el araçlarda satın alma işleminden sonra üç ila altı yıl arasında %18 olarak görülüyor. Arada görmezden gelinemeyecek bir fark var.
 

Fiyat – performans değerlendirmesi

 
İkinci el araçlar ise yaşları kaç olursa olsun büyük ve hızlı fiyat düşüşünü çoktan geçirmiş oluyor. Özellikle bir, iki ya da üç yaşındaki araçlar, fiyat – performans açısından en değerli dönemlerindedir diyebiliriz. Bu araçlar, henüz performansları düşecek kadar yaşlanmamıştır ve hala güncel teknolojiye sahiptir. Diğer taraftan fiyatları sıfır araçlara göre oldukça düşüktür.
 
Bu nedenle araç satın almaya karar verdiğinizde, sıfır araç tercih etme eğiliminiz varsa üç yaşına kadar olan ikinci el araçlara da göz atmanızda fayda var. Üstelik garanti veren bir firma aracılığıyla satın alacağınız ikinci el araç, size aradığınız güvenceyi uygun fiyata sunacaktır.
 

İkinci el araç satın almanın avantajları

 
Yeni bir araç satın almanın en önemli avantajı riski sıfıra indirmek olsa da, garantili ikinci el araç satın aldığınız zaman garanti çerçevesinde riskleri en aza indirebilirsiniz. Satın aldıktan sonra iyi bakmaya devam ettiğiniz birkaç yaşındaki ikinci el aracınız, size yıllar boyu eşlik edebilir.
 
Genç bir ikinci el araç satın almak istediğinizde bankaların pek çoğundan kredi çekebilir ve alışverişinizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik kısa bir süre sonra farklı bir araç satın almak ya da nakit ihtiyacınızı gidermek için aracınızı satmaya karar verirseniz, aracınızın değeri neredeyse hiç düşmemiş olur.