Bayramda Trafiğe Çıkacaklar Dikka

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Bayram tatili için Türkiye’nin dört bir tarafından yolcu ve sürücü yola çıkmaya hazırlanıyor. Her zamanki yol durumunun aksine, bayram tatillerinde özellikle büyükşehir yolları tehlikeli hale gelebiliyor. Bu nedenle, arkadaşları ya da akrabalarıyla bir araya gelmek ve tatil günlerini dinlenerek geçirmek isteyenlerin çok dikkatli olması gerekiyor.
 
Bayram dönemlerinde yaşanan trafik kazaları oranları diğer dönemlere göre ciddi anlamda artarken, sürücülerin ve onlara eşlik edecek yolcuların alabileceği bazı önlemler var.
 

Yola çıkmadan önce aracınızın bakımını yaptırın 

Bayramda yola çıkmadan önce yapılması gerekenlerin başında araç bakımı geliyor. Kalabalık yollarda ve uzun yolda aracınızda meydana gelecek bir arıza tatilinizin tatsız bitmesine sebep olabilir. Bu nedenle olası kazaları önlemek için farlarınızı, freninizi, emniyet kemerlerinizi, aracınızın yağını, lastikleri ve sigorta durumunu mutlaka kontrol edin. Herhangi bir arızayı görmezden gelmeyin.
 

Dinlenmiş ve uykunuzu almış olun 

Özellikle bayram gibi yolların çok yoğun olduğu zamanlarda her an beklemediğiniz bir yol durumuyla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle sürekli dikkatinizi yoğun olarak yola vermeniz gerekiyor. Bunun tek yolu da dinlenmiş ve uykunuzu almış olarak yola çıkmaktır. Bir gün öncesinde erken yatmayı ve sıcaktan en az etkilenmek için sabah erken saatlerde yola çıkmayı düşünebilirsiniz. Böylece hem daha serin hem de daha keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz.
 

Takip mesafesi ve hız sınırı çok önemli

Bunlar dışında yollarda çok hızlı veya çok yavaş gitmekten kaçınmanızı öneririz. Belli bir saatte varmak için acele etmek hiç istemediğiniz sonuçlara yol açabilir. Trafikteki diğer araçların ve kendinizin güvenliği için her türlü kurala uymanız hayati önem taşıyor. Eğer aracınızda yük varsa, yüklü araç sürücüsünün önündeki araçla arasındaki takip mesafesini günlük kullanımına kıyasla artırması gerektiğini unutmayın. Çünkü yüklü araç sürücüsünün alışılmıştan daha yüksek ayak kuvveti ile frene basması gereklidir.
 

Mola vermeyi ihmal etmeyin 

Çizdiğiniz rotaya göre bir günlük sürüş süresini 8 saatten az tutmaya özen gösterin. İki veya üç saatte bir mola vererek yola devam edin. Molalarda kısa yürüyüşler yapın, bacaklarınızın hareket etmesini ve rahatlamasını sağlayın. Böylece sürüş sırasında dikkatinizin dağılmasını engelleyeceksiniz. Yolculuğu da tatilin bir parçası haline getirin ve tadını çıkarın.