Bayram Dönüşü Araç Kullanırken Dikkat Edi

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Bayram tatili sona ererken dönüş trafiği yavaş yavaş artıyor. Tatilinizi güzel anılar ile sonlandırmak için ‘trafik ve önlem’ konusuna lütfen dikkat edelim. Her bayram tatili sonunda ana haber bültenlerinde kazalardan ve acı kayıplardan bahsedilmesi bir gelenek haline geldi. Fakat bunu değiştirebiliriz.  Biraz dikkat ve önlem kazaları yok etmek için yeterli olacaktır.


Heyecanımız aceleciliğe dönüşmesin.


Bayram tatilleri, yılın tüm yorgunluğuna rağmen bizi güçlendiren, belki de ailemizle özlem giderdiğimiz zamanlardır. Tatil başlamadan önce heyecanlı oluruz. Bir an önce yola koyulup tatil başlasın isteriz.

Uzun ya da kısa bir yolculuğa çıkacağımız için aracımızda bir takım önlemler almamız gerekli. Aracın kontrollerini dikkatli bir şekilde yapmamız ya da yaptırmamız gerekiyor. Temkinli olmak hayat kurtarır. Yolda bizim ihmalimizden kaynaklanan bir arıza, kazaya neden olabilir. Şimdiden alacağımız küçük önlemler hayati bir önem taşıyor.


Enerji içeceklerine ve uyarıcı ilaçlara bel bağlamayın, uykunuzu alın.


Tatil yolculuğuna çıkmadan önce uykumuzu almalıyız. Unutmayalım ki aynen bizim gibi birçok insan biran önce tatile başlayabilmek için uykusuz ve yorgun yola çıkmış olacak. Yollar uykusuz ve yorgun sürücüler ile dolmuşken, dikkatimizi en çok etkileyen ‘uyku’ ya yenik düşmemeliyiz. Gerekirse 5 saat geç yola çıkarak uykumuzu almalıyız. 

Dönüş yolunda sürücülerin büyük çoğunluğu tatilin yorgunluğu ile yola çıkmış olacaklar. Lütfen yola çıkmadan birkaç saat önce boynunuzu, belinizi, kollarınızı ve ayaklarınızı iyice dinlendirin, uykunuzu alın. Ertesi gün işe başlayacak olmanın telaşı ile acele ederek, sağlığınızı ve canınızı tehlikeye atmayın.


Yollar kalabalık, buna sinir sisteminizi önceden hazırlayın.


Bayram trafiğinde yollar kapalı olacak. Trafik bazı bölgelerde çok yavaş ilerleyecek sinir sisteminizi önceden buna hazırlayın. Keyif almaya çalışın. Seyahat ederken yalnız değilseniz dikkatinizi dağıtmadan eğlenmeye bakın. Güzel müzikler, keyifli sohbet iyi gelecektir. Mola yerlerinde biraz dinlenerek karınızı doyurmayı ihmal etmeyin. Dikkatinizi uzun süre aynı nokta tutmak sizi yoracak ve hata yapmanıza neden olacaktır. Mola vererek yenilenmek önemli, bunu kaçırmayın. Bir demli çay ya da güzel bir kahve hızlıca yenilenmenizi sağlayacaktır.

Yola çıkmadan önce önlemlerinizi aldınız, uykunuzu aldınız ve sevdiklerinizle beraber yoldasınız. Her şey planlandığı gibi. Trafiğin canınızı sıkmasına izin vermeyin. Unutmayın tatildesiniz!