Aracınız Kışa Hazır Mı

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Kasım ayının ortasına yaklaştığımız bu günlerde kış mevsimini yaşamaya başladık bile. En erken Mart sonuna kadar devam edecek olan soğuk ve yağışlı aylar geçirmeye hazırlanırken aracınızı unutmayın. Aracınızı kışa hazırlarken neler yapmanız gerekiyor? Zincir taşımak ve lastik değiştirmek kışa hazırlık için yeterli mi? Gelin, aracınızı kışa hazırlarken dikkat etmeniz gereken adımlara birlikte göz atalım.
 

Fren bakımı


Kış aylarına girerken araçlarda ilk kontrol edilmesi gereken kısım frenlerdir. Fren bakımı, kışın zorlu koşullarında güvenliğinizi sağlar. Aracınızın fren hidroliğinin ve balatalarının sorunsuz olduğundan emin olmadan kışın yola çıkmayın.

Lastik kontrolü


Kış mevsiminde yaşanan kazalar sıklıkla araçların ıslak yolda savrulması ve kaymasından kaynaklanır. Bu nedenle lastiklerinizin dış derinliklerini ve havasını yalnızca kışa girerken değil, kış boyunca belli aralıkla kontrol ettirmeniz gerekiyor.


Antifriz kullanımı


Bulunduğunuz bölgeye en uygun antifriz seviyeleri için destek alın, kış aylarında araç motorunun sağlıklı çalışmasını sağlayın. Antifriz ve su oranının yarı yarıya olmasına özen gösterin.


Aydınlatma ve silecek kontrolü


Aracınızın aydınlatmalarında veya cam sileceklerinde sorun olması durumunda görüş açınız önemli ölçüde bozulur. Bu da özellikle puslu kış günlerinde ciddi sorunlara yol açar. İyi bir görüş ve güvenli sürüş için, çalışmayan ampulleri değiştirin, far ayarlarınızı yaptırın. Cam sileceklerinin iyi çalıştığından emin olun.


Kalorifer bakımı


Kalorifer yalnızca sizi sıcak tutmaz, aynı zamanda buz çözerek güvenlik sağlar. Bu nedenle kış aylarında kaloriferiniz çalışmıyorsa üstünüze bir ceket daha giymeyi değil, kaloriferinizi onarmayı tercih edin. Kış girerken kaloriferlerinizin bakımını yaptırmanız, olası bozulmaların önüne geçmenize yardımcı olur.


Çamurluk bakımı


Kış aylarında yolların sık sık tuzlandığından yoldan sıçrayan tuzlu sular aracın bazı bölgelerine temas ederek korozyona neden olabilir. Bu nedenle özellikle çamurluk civarı ve diğer kısımların sık sık yıkmanızı öneriyoruz.


V kayışı kontrolü


Yaz aylarında genişleyen V kayışı, özelliğini kaybeder. Kayışı germeniz mümkünse gererek kullanın, aksi takdirde kayışı değiştirmek gerekir. Çünkü gevşek kayış şarjı etkiler, vantilatörün devir daimini yavaşlatır.


Elektrik donanımı bakımı


Kışın havadaki nem ortamının artmasıyla, buji kabloları ve distribütör kapağındaki çatlaklardan nem girip otomobil çalışmayabilir. Kış aylarıyla birlikte araçlarda elektrik sarfiyatı artar. Bu yüzden ilk olarak elektrik marş ve şarj dinamolarının kontrolünü yaptırın.