Araba Yıkamanın Püf Noktalar

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Kulağa basit gelse de, araba yıkarken de dikkat edilmesi gereken şeyler var. Bu işi profesyonel olarak yapanların, aracınızı size yeni gibi teslim etmesi boşuna değil. Peki, arabanızı kendiniz yıkamak isterseniz nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Araba yıkamanın püf noktaları neler?
 

Doğrudan güneşin altında yıkamayın

 
Arabanızı yıkarken, özellikle hava çok sıcaksa direkt güneş altında kalmamasına özen gösterin. Bu hem sizin hem de arabanız için iyi olur. Çünkü aracınızı durulamadan şampuan kurursa, sonrasında şampuan lekelerini çıkarmak için uğraşmanız gerekir.
 

Şampuanlamadan önce bir sudan geçirin

 
Arabanızın üzerindeki toz ve çamur gibi kirlerin akıp gitmesi için şampuandan önce bir hortum yardımıyla sudan geçirin. Böylece işin kalanı çok daha kolaylaşır. Çünkü şampuan, çamura dönüşmeden hızla arabanızı temizler.
 

Detaylı temizlik önemli

 
Bazen zamanınız olmadığı için hızlıca bir su tutmak elbette hayat kurtarıcı olabilir. Ancak araba yıkamaktan söz ediyorsak, iyice köpüren bir şampuanla aracınızın tüm detaylarını temizlediğinizden emin olun. Yukarıdan başlayıp aşağıya doğru ovalayarak tüm lekelerin çıkmasını sağlayın. En son lastikleri temizleyin.
 

Hızlıca ön durulama yapın

 
Kirlerinden arındırdığınız arabanızı sudan bir kez daha geçirin ve gözünüzden kaçan, köpüklerin ardında kalmış lekeler olup olmadığına göz atın. Gerekli yerleri tekrar köpükle silin.
 

Zaman kaybetmeden son durulamayı yapın

 
Durulama için zaman kaybetmemek, sabun veya şampuan lekelerinin oluşmasını engeller. Bu nedenle son durulamayı yaparken acele etmenizde fayda var. Yukarıdan aşağıya doğru tüm köpüğün akmasını sağlayın ve aracın altını da duruladığınızdan emin olun.
 

Arabayı kurulayın

 
Arabayı duruladıktan sonra kurulamak, pırıl pırıl ve yeni gibi görünmesini sağlar. Böylece profesyonel ellerden çıkmış gibi tertemiz bir araç sahibi olabilirsiniz.
 

Arabanın düzenli yıkanması neden önemli

 
Arabanın yıkanması ve içinin temizlenmesi, kirin ve tozun kalıcı bir etki yaratmadan atılmasını sağlar. Böylece aracınız ilk günkü değerini uzun süre korur. Üstelik gözünüzden kaçan ve kolayca çözülebilecek çizikler ve diğer sorunları erkenden fark etmenizi sağlar. Daha büyük bir masrafa yol açmadan aracınızın bakım ve onarımını yaptırarak, hem olası sorunları hem de büyük masrafları önlemiş olursunuz.