Adım Adım İkinci El Araç Alma Rehber

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Türkiye’de ikinci el araç piyasası her daim hareketli. Bunun birçok sebebi var. Ancak bunlar arasında öne çıkanlardan biri, artık ikinci el araç almanın daha güvenli ve hızlı bir hal almış olmasıdır. Zira bugünlerde istediğiniz aracı, internetten bakıp evinizin önüne kadar gelmesini sağlayabiliyorsunuz.
 
İşte ikinci el araç almak bu kadar kolaylaşmışken sizin yapmanız gereken tek şey ikinci el araç alımında dikkat edilmesi gereken altın kuralları öğrenmek. Eğer bunları bilerek bir araç alırsanız hem güvenli hem de uygun fiyata bir alışveriş yapmış olursunuz. İkinci el araç satın alırken dikkat etmeniz gereken adımları sizler için sıraladık.
 

Alınacak araç için bütçe belirlemek

 
İkinci el araç alırken yapmanız gereken ilk iş alacağınız araca ne kadar bütçe ayıracağınızı belirlemektir. Sonuçta aldığınız araç ikinci el de olsa belli bir masrafa sebep olur. Bu nedenle bir araca karar vermeden önce bütçenizi belirleyerek hareket etmeniz, sizi maddi olarak sıkıntıya sokmaz. Asıl bir aracı beğendikten sonra bütçenizin yetmediğini fark etmek sizin için can sıkıcı bir durum yaratır. Ayrıca vaktinizi de boşa harcamış olursunuz.
 

Alınacak araç için beklenti ve istek listesi oluşturmak

 
Eğer bütçenizi belirlediyseniz artık sonraki adımınız almak istediğiniz araçta bulunmasını istediğiniz özellikleri sıralamaktır. Aynı aracın alt-üst modellerinde, yaş farkı olan modellerinde ve dolu-standart pakete sahip modellerinde hep bir fiyat ve performans farkı olacaktır.
 
Aklınızdaki aracın rengini, yaşını, ne kadar yol yaptığını, yol tutuş performansını, motor hacmini ve beygirini aklınızda belirleyerek buna uygun bir araç aramalısınız. Aracınızı seçerken istediğiniz özelliklerin bulunmasına ve bunun fiyata etkisinin çok olmamasına dikkat etmelisiniz.

 

Piyasa araştırması yapmak

 

İlk önemli noktalardan bütçeyi belirleme ve araç beklentisini belirleme hususunda kafanızda bir soru işareti kalmadıysa yani aklınızda bir aracı seçtiyseniz artık yapmanız gereken şey o aracın piyasasını iyice araştırmak. İstediğiniz aracı internet üzerinden veya galerilerden bulabilme imkanınız vardır ancak bunu yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

 

Örneğin bu tür alışverişlerde aracın değerinin üstünde gösterilmesi ve aracın belli teknik detaylarında değişiklik yapılması gibi çeşitli problemlerle karşılaşabilirsiniz. Bunlardan kaçınmak için ve kaliteli bir araca sahip olmak için iyi bir piyasa araştırması yapmak çok önemlidir.

 

Güvenilir bir satıcı bulmak

 
Aracınızı seçtikten sonra muhakkak aracınızı gidip görmenizi tavsiye ederiz. Aracınızı bizzat kendiniz gidip alırsanız hem sizin içiniz rahatlayacaktır hem de aracı aldığınız kişiyle doğrudan iletişime geçme şansınız olacaktır. Zira bu satış bir ikinci el satışı olduğu için aracın durumu ve satıcı konusunda çok dikkatli olmanız gerekir. Bu nedenle ikinci el araç satın almak için kurumsal firmaları tercih etmek hem kısa hem uzun vadede yarar sağlar.