Adım Adım İkinci El Araç Alışveriş

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Konforlu bir araca sahip olmak; seyahatlerimizin daha keyifli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak; hepimizin bu hayattaki en büyük arzuları arasında yer alıyor. Öyle ki kaliteli bir araç satın alabilmek için bütçemizin önemli bir bölümünü yatırım amacıyla değerlendiriyor ve günü geldiğinde hayalimizdeki aracı satın almaya koyuluyoruz.

Peki; ikinci el araç satın alırken, nasıl bir yol izlememiz, yani nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

İşte; adım adım ikinci el araç alışverişi:


Araç satın alırken, bütçenizi göz önünde bulundurun


Araç satın alırken; öncelikli olarak bütçemizi ve araca ayırabileceğimiz maddi tutarı göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Ancak; sadece ikinci el araç fiyatını dikkate almak; bu noktada yeterli olmuyor.

Daha sonraki süreçte yapacağınız ekstra harcamaları, araç vergisini, yakıt, sigorta vb. maliyetleri de hesaba katmalı; bütçenizden bu ekstra giderler için de belirli bir tutar ayırmalısınız.


Geniş çaplı bir fiyat araştırması yapmayı unutmayın!


Teknolojinin giderek daha da yaygınlaştığı, hemen hemen tüm alış veriş işlemlerimizi internet üzerinden gerçekleştiğimiz günümüz internet dünyasında satın almayı düşündüğünüz araç ya da araçların fiyatlarını araç alım-satım hizmeti veren tüm siteler üzerinde karşılaştırmanızı; en uygun fiyatı bulduğunuz site üzerinden alışveriş yapmanızı tavsiye ediyoruz.


Satıcıya araca dair aklınızdaki tüm soruları sorun


Araçta hasar bulunup bulunmadığı, aracın kaç kmde olduğu, satın almayı planladığınız aracın geçmişi vb. tüm soruları; alış veriş esnasında satıcıya sormayı ihmal etmemelisiniz. Çok fazla soru sormaktan rahatsız olmayın. Çünkü soru sormak daha sonra beklenmedik bir sorunla karşılaşmaktan çok daha iyidir. 


Arabayla test sürüşüne çıkın


Satın almak üzere olduğunuz aracın size uygun olup olmadığını anlayabilmenin en güzel yolu; muhakkak ki arabayı kullanmanızdan yani test sürüşüne çıkmanızdan geçiyor.

Test sürüşüne gündüz bir vakitte havanın yağmurlu olmadığı bir günde çıkarak; sürüşün rahat olup olmadığı, frenlerin kusursuz bir şekilde çalışıp çalışmadığı vb. arabaya dair çoğu önemli detay hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.


Aracın şasi ve motor numarasını mutlaka kontrol edin


Araç hakkında kapsamlı ve detaylı bilgilere ulaşabilmenize olanak tanıyan şasi ve motor numarasının aracın ruhsatındaki numaralar ile aynı olup olmadığını mutlaka öğrenmelisiniz. Bu detaylar aracın çalıntı olma olasılığı, değişenlerine dair doğru bilgi alıp almadığınız gibi konularda güvenilir bilgi verir.


Araç satın almaya yanınızda güvendiğiniz biriyle gidin


Araca dair eksiklikleri kendi başınıza tespit etmekte zorlanacağınıza inanıyorsanız; araç satın almaya giderken yanınızda bir usta götürebilirsiniz. Hatta güvendiğiniz bir arkadaşınız bile sizin fark etmediğiniz bazı detayları fark ederek daha güvenli alışveriş yapmanıza yardımcı olur. Bu sayede gönlünüz rahat bir şekilde ikini el araç satın alabilirsiniz.