2019 Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatları Ne Kadar

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Trafik sigortası fiyatları, her yılın başında araç sahipleri için büyük merak konusu haline geliyor. İllere ve araç durumuna göre değişen 2019 trafik sigortası fiyatları, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirleniyor. Araç sahiplerini en çok korkutan enflasyona bağlı zam olasılığı, neyse ki bakanlığın son kararı olmadı.
 
En son ilan edilen zorunlu trafik sigortası fiyatları 2019 yılı için de önceki yıllarda olduğu gibi aracın hasar geçmişine, araç grubuna ve kayıtlı olduğu ile göre değişiklik gösteriyor. Özellikle İstanbul trafik sigortası fiyatları, Ankara trafik sigortası fiyatları ve İzmir trafik sigortası fiyatları çok merak ediliyor. İller arasında uçurum denecek bir fark olmasa da ufak tefek fiyat farkları göze çarpıyor.
 
Aracın hasar durumuna göre araç 1 ile 7 arasında bir basamakta konumlandırılıyor. Hasarsız sürücü, trafik sigortası fiyatları açısından en avantajlı grup olan 7. basamakta yer alıyor. Ortadaki 4. basamak ise prim artırım ve indirimi içermeyen, ilk kez trafiğe çıkacakların kademesi anlamına geliyor. Orta basamakla zorunlu trafik sigortasına kaydı yapılan araç, her bir hasarsız yılı için bir kademe yükseliyor ve 7. basamağa ulaştığında en yüksek indirimi alıyor.
 
Aynı şekilde hasarlı geçen her bir yıl için kademe düşülüyor. Ancak burada şöyle bir fark var: hasar maddi ise bir kademe, ölümlü veya yaralanmalı kaza ise iki basamak iniliyor.
 

İstanbul zorunlu trafik sigortası fiyatları

 
İstanbul’da her yıl binlerce araç sahibi aracının zorunlu trafik sigortasını yaptırıyor. 4. kademedeki sürücü trafik sigortası için 1.204 TL öderken, 7. kademede bu fiyat 662 TL’ye düşüyor ve 1. kademede 3.010 TL’ye çıkıyor. 
 

Ankara zorunlu trafik sigortası fiyatları

 
Başkentte zorunlu trafik sigortasını yaptırmak isteyenler 2019 yılında ne kadar ödeyecek? 4. kademedeki sürücü trafik sigortası için 1.170 TL öderken, 7. kademede bu fiyat 643 TL’ye düşüyor ve 1. kademede 2.924 TL’ye çıkıyor. 
 

İzmir zorunlu trafik sigortası fiyatları

 
İzmir’de zorunlu trafik sigortası fiyatları ise su şekilde: 4. kademedeki sürücü trafik sigortası için 1.136 TL öderken, 7. kademede bu fiyat 625 TL’ye düşüyor ve 1. kademede 2.839 TL’ye çıkıyor.