2018 Yılında İkinci El Araç Satışları Artt

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

2018 yılında ikinci el araç piyasası büyük bir ilgiyle karşılaştı. İlk 10 ayın resmi verilerine göre, satışlar yaklaşık %8 yükselerek 4 milyon 580 bini aştı. Her bir sıfır araç satışına karşılık 10 adet ikinci el araç satıldı. İkinci el araç piyasasındaki büyümenin 2019 yılında da devam edeceği tahmin ediliyor.
 
Türkiye’de hem sıfır hem ikinci el otomotiv pazarının Türkiye geneli ve iller bazında analizlerini yapan EBS Danışmanlık şirketinin paylaştığı verilere göre 10 ayda satılan ikinci el araçların yüzde 54.03’ü yani 2 milyon 474 bin 713 adedi 10 yaş ve üzeri araçlardan oluştu.

 

Alıcı ikinci el araçta nelere dikkat ediyor?

 
İkinci el araç piyasasına duyulan güven, araçlar için resmi bilgilere erişimin kolaylaşmasıyla giderek artıyor. Ekspertiz raporunun yaygınlaşması, garantili ikinci el araç imkanı ve araçlar hakkında gerçek ve güvenilir bilgiye ulaşmanın kolaylaşması araç satın almak isteyenlerin gönül rahatlığıyla ikinci ele yönelmesiyle sonuçlanıyor.
 
Alıcı için aracın hasar ve kilometre gibi temel bilgilere ulaşmak en önemli kriter olarak öne çıkıyor. Bu da güvenilir satış kanallarının ikinci elde daha da değer kazanması anlamına geliyor. Verdiği bilgilerin doğruluğuna dair resmi belge sunan ve verdiği bilgilere dayanarak garanti sunan Mepa İkinci El ikinci el araç pazarında tam da bu özellikleriyle öne çıkıyor.
 
İkinci el araç satın almak isteyenler için bir diğer kriter ise kredi ve takas imkanına erişebilmek. Bunun için de resmi satıcılara başvurmak büyük önem taşıyor. Kredi ve takas konusunda sorunsuz bir süreci tamamlayabilmek için doğru firma üzerinden araç alışverişi yapmak gerekiyor.

 

101 Nokta Kontrol nedir?

 
Araç satın almak isteyenleri ikinci el piyasasında en çok tedirgin edenin verilen bilgilerin doğru olup olmaması olduğundan söz ettik. Expertiz raporlu olmayan ikinci el araçların satışı artık resmi olarak desteklenmiyor. Ancak iş ekspertiz raporunun yanı sıra sunulan 101 Nokta Kontrol, aracın tüm detaylarını incelemeye alarak alışveriş sonrasında bir sürpriz yaşanmasının önüne geçer.
 
101 Nokta Kontrol ile; mekanikten iç döşemeye; şasiden kaporta-boya durumuna kadar tüm detayları incelenen araçlar, son olarak Test Sürüşü yapılarak satışa sunulur.