2018 Sona Ererken İkinci El Araç Pazarı Ne Durumda

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Sıfır araç sektöründe uzun süre devam eden daralma vergilerde yapılan değişimle ortadan kaybolmaya başlarken, ikinci el araç pazarı geçen yıla göre büyüme gösterdi. TUİK’ten alınan veriler ikinci el otomobil ve hafif ticari araç pazarında geçtiğimiz senenin Ocak-Eylül dönemi rakamlarına kıyasla %9 oranda büyüme yaşandı. Eylül ayına kadar ikinci el araç pazarında 4 milyonun üzerinde otomobil el değiştirdi.
 
ÖTV’de 15 puanlık indirimin yanı sıra hafif ticari araçlarda KDV’nin %1’e indirilmesiyle sıfır araç piyasasında gözle görünür bir hareketlilik yaşandı. Bu hareketliliğin ikinci el araç sektörünü etkilediği düşünülse de, bu durum ikinci el 2018 model araç satın almayı düşünen alıcıyı kararsızlığa sokmanın ötesine geçmedi. Çünkü 2017 ya da daha önceki yıllarda üretilmiş bir araç için, ikinci el pazarı hala çok daha ekonomik bir tablo çiziyor.
 

Alıcı ikinci el araç piyasasından memnun

 
Sıfır araç KDV ve ÖTV’lerindeki düşüş 2018 model ikinci el araç satın almak isteyenleri kararsızlığa sürüklese de, her daim cep yakmayan fiyatlar ortaya koyan ikinci el piyasası her koşulda alıcıyı memnun etmeyi başarıyor. Diğer taraftan sektördeki hareketlilik ve yıl sonunun yaklaşmasıyla indirim ve faiz kampanyalarında da artış görülüyor. Bu koşullar bir araya geldiği zaman alıcı için ideal bir zaman ortaya çıkıyor.

 

Alıcının dikkatli olması şart

 
Piyasada pek çok avantaj göze çarpsa da ikinci el araç satın almak isteyenlerin tedbiri elden bırakmaması gerekiyor. İkinci el araç piyasasında en çok yakınılan güven sorununu ortadan kaldırmak için ekspertiz raporu başta olmak üzere belli belgelerin mutlaka alışveriş öncesinde görülmesi önemli. İkinci el araç satın alırken yetkili bir kurumdan satın alma işlemi gerçekleştirilmesi alıcının avantajlarını daha da arttırıyor. Mepa İkinci El, orijinal üretici garantisi devam etmeyen araçları ikinci el araç garantisi altına alarak sektörde fark yaratıyor. İkinci el aracın yaş ve kilometresine bağlı olarak belirlenen PLUS veya CLASSIC garanti seçenekleri, alıcının alışveriş sonrasında da güvende olmasını sağlıyor. Bunun dışında 101 nokta kontrol sayesinde alıcı, vadedilen özellikler ile aracın gerçek özelliklerinin uyuşup uyuşmadığını öğrenme fırsatı buluyor. Bu işlemleri ihmal etmeyen alıcılar, ikinci el araç pazarında avantajını arttırıyor.