2. El Araç Piyasasında Bayram Hareketliliğ

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Çarşıyı ve pazarı hareketlendirerek, bir süredir kan ağlayan esnafın yüzünü güldüren bayram telaşı; 2. el araç piyasasına da yansımış durumda. Uzun yolculuğa çıkacak olan kişiler; seyahatlerinin daha konforlu ve zahmetsiz geçmesi adına 2. el araç piyasasında satışa sunulan araçlardan birini satın almanın yollarını arıyor. Kısacası bayram neşesi ve telaşı; 2. el araç piyasasını canlandırmayı ve renklendirmeyi sürdürüyor.
 

Yoğun Talep 2. El Araç Fiyatlarını Yükseltti

Oto pazarlardaki araçlara vatandaş tarafından yoğun talep ve ilginin gösterilmesi, araç fiyatlarının da yükselmesine neden oldu. Bayramı bir fırsata dönüştüren araç sahipleri, fiyatlarda hiçbir şekilde indirime de gitmiyor. Bu durum ise çoğu vatandaşın beğendiği aracı satın alamadan oto pazardan eli boş geri dönmesini beraberinde getiriyor.
‘Bayram fırsatçılığı’ olarak değerlendirilen 2. el araç piyasasındaki bu hızlı tırmanışın ise bayram sonrasında sona ermesi ve 2. el araç fiyatlarının düşerek, normale dönmesi bekleniyor.
 

Vatandaşlar, Oto Satış Sitelerindeki Araçlara da Yoğun İlgi Gösteriyor 

Bayramdan nasibini alan yalnızca 2. el araç pazarları değil! 2. el araç satışı gerçekleştiren oto satış siteleri de birkaç haftadır talep fazlası ile karşılaşıyor. Talep fazlası ise oto satış sitelerindeki fiyatları da tıpkı oto pazar fiyatları gibi yükseltiyor.
Örneğin bundan bir ay önce 30 Bin TL’ye satılan bir araç; aynı oto satış sitesinde 32 hatta 33 BİN TL’ye satılıyor. Fiyatların bu denli yükselmesine rağmen vatandaşlar; bayrama yeni araçları ile girebilmenin yöntemlerini araştırıyor.
 

ÖTV Zammı ve Kurdaki Hareketlilik; Vatandaşları 2. EL Araçlara Yönlendiriyor 

Kur farkı ve ÖTV zammı yüzünden yükselişe geçen birinci el araç fiyatları, vatandaşların 2. el araçlara yönelmesine neden oluyor. Uzmanlar, 2017 sonuna kadar toplam ikinci el araç satışının 7 milyon üzerinde olmasını beklediklerini ifade ederken, ikinci el araç satışının bayram dolayısıyla en bereketli dönemini yaşadıklarının da altını çiziyor.
Uzmanlar, satın aldıkları araçla ilgili sonradan sıkıntılar ile karşılaşmak istemeyen vatandaşları ise araç satın alırken kurumsal firmalar ile muhatap olmaları yönünde uyarıyor.