Temel Araç Bakımı Önerileri

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Aracınızın bakımı, maksimum performans almanızı desteklemesinin yanı sıra ikinci el araç satışı sırasında da avantaj sağlıyor. Ancak her araç sahibi aracına nasıl bakım yapması gerektiğini bilmiyor. Bu nedenle size kısaca temel araç bakımı önerileri sunuyoruz.
 
Hava filtrelerini temizleyin: Hava filtrelerinin temiz olması motorun ömrünü uzatır ve aracın içini temiz tutar.
 
Aracınızı düzenli olarak yıkayın: Aracın temiz olması yıpranmayı büyük ölçüde etkiliyor ve aracın uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Araba yıkamanın püf noktalarına ilgili yazımızdan ulaşabilirsiniz.
 
Aracınızın içini temizleyin: Aracınızın içinde tozlar ve yiyip içtiklerinizin kırıntıları birikebilir. Bunlar aracın döşemesi ve mekanik aksamları için zararlıdır. Bu nedenle aracınızın içini sürekli temiz tutmaya özen gösterin.
 
Klimanızı önemseyin: Klima aracınızın konforlu olması için büyük önem taşıyor. Klima filtrelerini temizleyip, dış yüzeyinin tozunu düzenli olarak alın.
 
Lastikleri temizleyin: Aracın zeminle temas eden ve güvenli sürüş deneyimi yaşamanızı sağlayan kısmı lastikler. Lastikleri düzenli olarak temizleyerek ömrünü uzatın. Yıpranmaları erkenden fark ederek gerekliyse lastik değişimi yapın.
 
Çizikleri ve paslanmaları onarın: Çizikler ve küçük paslanmalar başta küçük gözükse de zaman içinde büyük sorunlara yol açabilir. Sorun büyümeden önleminizi alın.
 
Yağ kontrolünü yapın: Yağınız gereken miktarın altına düştüğünde motora zarar verin. Belli periyotlarla yağ kontrolünü yapın ve gerekiyorsa yağ ekleyin.
 
Akünüze iyi bakın: Özellikle aracını çok sık kullanmayanların en sık karşılaştığı sorunların başında akünün bitmesi gelir. Aracınızı uzun süre kullanmayacaksanız bile birkaç günde bir kısa bir tur atarak akünüzü şarj edin.
 

Aracınızın bakımı neden önemli?

 
Özellikle aracınızı bir süre sonra ikinci el pazarında satışa sunacaksanız bakımlı bir aracın çok daha yüksek fiyatlara alıcı bulacağını unutmayın. Aracınızı satmayı düşünmeseniz bile, bakımlı bir araç beklenmedik sorunları en aza indirir. Bu da karşınıza yüksek meblağlı onarımların çıkmasını engeller.
 
Gün içinde kolayca kendinizin yapabileceği bu araç bakımı önerilerini belli aralıklarla servise giderek yaptırabilirsiniz. Temel bakımın yanı sıra periyodik bakımları yetkili servisler aracılığıyla yaptırmayı ihmal etmeyin. Aracınızdan maksimum performans almak istiyorsanız, maksimum özeni göstermeniz gerekiyor.