İkinci El Araç Alırken Atılması Gereken 8 Adı

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

İkinci el araç satın almaya karar verdiyseniz, önünüze çok sayıda seçenek çıkacak. Üstelik sektöre çok alışkın değilseniz, bazı prosedürlerle tanışmanız gerekecek. İkinci el araç alırken şu adımları attığınızdan emin olursanız pişman olmayacağınız bir alışveriş gerçekleştirmiş olursunuz.
 

1) Bütçenizi belirleyin.

 
Her şeyden önce ikinci el araba almak için ne kadar bütçe ayırabileceğinizi belirleyin. Böylece seçenekleri hedefinize yönelik olarak daraltabilirsiniz. Kendinize bir üst limit belirlemek alışverişten sonra sorun yaşamamanız için de çok önemli.
 

2) Bir seçenekler listesi oluşturun

 
Satın almak istediğiniz marka ve modelleri listeleyin. Bu aşamada ihtiyaçlarınızı da belirlemeniz gerekiyor. Aracı şehirde mi kullanacaksınız? Geniş aileniz için mi kullanılacak yoksa yalnızca sizin için mi? Geniş bagaj ihtiyacınız var mı?
 

3) Fiyatları araştırın

 
Listenizdeki araçların piyasadaki fiyatlarına bakın. Bütçenize uygun olanları bir kenara ayırın. Bu aşamada karşınıza çıkan size uygun araçlar varsa listenize ekleyebilirsiniz.
 

4) Aracın nerede satıldığına bakın

 
İkinci el araç listenizdeki seçeneklerin nereden teslim edileceğini kontrol edin. Bulunduğunuz yere çok uzakta satılan bir araç size ekstra masraf ve zaman kaybına mal olabilir.
 

5) Aracın raporlarını inceleyin

 
Şu ana kadar listenizdeki araçların büyük oranda azalmış olması gerekiyor. Şimdi, elinizdeki seçenekler için aracın geçmişini araştırmaya başlayın. Satıcılardan size resmi raporlar sunmasını isteyin. Aracın değişenlerini ve kaza durumlarını öğrenmeden bir araç satın almamanız gerekiyor.
 

6) Satıcıya merak ettiklerinizi sorun

 
İkinci el araç satın almak elbette önemli bir yatırım. Bu nedenle merak ettiğiniz her soruya cevap almadan bir araç satın almamak gerekiyor. Eğer bu konuda çok deneyimli değilseniz deneyimli birilerinden fikir alın. Araçla ilgili nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenin.
 

7) Deneme sürüşü yapın

 
Test sürüşü araç satın alırken kesinlikle atlanmaması gereken bir adım. Aracın size uygun olup olmadığını anlamanın en yolu bu. Diğer taraftan aracın sürüş konforu, koltuk yüksekliği gibi detayları test sürüşü ile deneyimleyerek öğrenirsiniz. Sürüş sırasında çıkardığı sesler sayesinde aracın bir sorunu olup olmadığını anlayabilirsiniz.
 

8) Ekspertiz raporu alın

 
Size sunulan belgeler, fiyat ve test sürüşü gibi adımları geçtikten sonra aracın ekspertiz raporunu alarak verilen bilgilerden emin olun. Bu aşamada küçük bir masraf yapmak, sizi daha sonra büyük meblağlar ödemekten kurtarır.